از "بهشت" تا "جهنم"!

ساخت وبلاگ

مادر بزرگ من، شادروان، 10 فرزند به دنیا آورده بود که 5 تا از آن ها از دار دنیا رفته بودند.

وقتی با تعجب در این باره از مادر سوال کرده بودم صادقانه جواب داده بود که آن زمان ها رسم این بود که پدر و مادرها فرزندان زیادی به دنیا بیاورند تا دست کم چند تایشان زنده باقی بمانند!

ایشان در دنباله اضافه کرده بودند که جدا از این؛ تربیت موضوع چندان مهمی نبود و مثلا هم خیلی پدر و مادرها نمی دانستند بچه هایشان در کدام مدرسه و کلاس درس می خوانند و هم بسیاری بابا و مامان ها در هنگام صدا کردن اسم بچه ها نام آن ها را از یاد برده و یا یکی را عوض دیگری می گرفتند!

در اهمیت قائل شدن بر فرزند؛ همین بس که وقتی مادری در سوگ بچه از دست داده می گریست، پدر، منباب تسلی دادن، به خانم والده مژده می داد که از همین امشب بساط تامین "جانشین" را تهیه و تدارک خواهد دید!

گذر زمان از اهمیت فرزند آوری کم نکرد، اما باعث شد فرزند پروری هم دست کم به اندازه تولید جدی گرفته شود.

به همین دلیل بود که هر چند در دوران پهلوی دوم برای ایجاد رفاه خانوادگی بر شعار "دو تا بچه کافیه!" حسابی کوبیده شد، بسیاری پدر و مادرهای نمونه از میان آن هایی برگزیده شدند که صاحب اولاد فراوان بودند، اما توانسته بودند تمامی ایشان را جوری بار بیاورند که " از ستاره های آسمان، یکی می شود ستاره رخشان! دیگران سو سو می زنند!"* زیبنده و سزاوار تک تک ایشان باشد.

با وقوع انقلاب، متاسفانه، از ارزش و اهمیت فرزند پروری کاسته شد و در عوض تا دلتان بخواهد، یعنی دل مسئولین و دولتمردان خواست!، فرزند آوری مهم و حیاتی شناخته شد!

خیلی زود؛ دایره بحث از فرزند سوم و چهارم عبور کرد و بسیاری از اولیای امور در پاسخ به سوال "چند بچه کافیه؟" به طور لسانی، دلی یا عملی جواب "هر چه بیشتر، بهتر" را دادند!

در همین راستا بود که آقای رییس جمهور به خانواده 14 نفری جایزه اهدا کردند، بی آنکه مهم ببینند که چند و چندین سال دیگر اعضای این خانواده کجا خواهند بود و چه ها خواهند کرد!

می گویند روزی ملا نصرالدین بالای منبر رفته و گفت که خدا به هر کسی دختر دهد یک در از درهای بهشت را به روی او خواهد گشود.

کسی پرسید: بهشت چند در دارد؟

ملا گفت: 8 در

مرد این بار سوال نمود: "من 12 دختر دارم. 4 در دیگرش از کجا باز می شود؟"

ملا گفت: "از جهنم!"

*از یکی از دیالوگ های فیلم "کمال الملک؛ شاهکار علی حاتمی" وام گرفته شده است.

+ نوشته شده در یکشنبه سی ام اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت 21:18 توسط محمد ماکویی  | 

دلنبشته های تابناک...
ما را در سایت دلنبشته های تابناک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6delnebeshtever15 بازدید : 38 تاريخ : يکشنبه 6 خرداد 1403 ساعت: 12:33