چیزی که سازمان سنجش نمی گوید؟!

ساخت وبلاگ

اگر در امتحان آیین نامه قبول شوید می توانید فکر کنید که راننده خوبی هستید و می توانید به همراه اتومبیل سر از کوچه و خیابان در آورید؟ قطعا پاسخ منفی است، زیرا در غیر این صورت لزومی نداشت که امتحان شهر گرفته شده و وقت خیلی ها بیخود و بی جهت تلف گردد.

متاسفانه این دیدگاه در جوامع دانشگاهی ایران وجود ندارد و برای همین است که نه تنها گزینش ها بی توجه به کارهای عملی داوطلبان، که قبلا کرده اند یا بعدا قرار است انجام دهند، صورت می گیرد بلکه در طی دوران تحصیل نیز توجه چندانی معطوف اینکه فارغ التحصیل قرار است چکاره شود نخواهد گردید.

علیرغم قابل بحث بودن همه این ها باید پذیرفت که در این میان چیز پنهانی وجود ندارد و مطالب ذکر شده توسط نگارنده همان چیزهایی که همگان از آن ها آگاهی دارند می باشد.

با این حال چیز دیگری هم هست که سازمان محترم سنجش تاکنون صدایش را در نیاورده و داوطلبان گرامی نیز بدون نگرانی در باره آن سعی در پذیرفته شدن در یک رشته خوب دانشگاهی هستند.

همه ما خوب می دانیم که پذیرش دانشجو در کشور ما وفق خوب بودن صورت نگرفته و بیشتر از هر چیز بر مبنای بهتر از بقیه بودن شکل می پذیرد.

اگر این نحوه پذیرش دانشجو در رشته هایی همانند پزشکی که همه برایش سر و دست می شکنند جواب خوبی دهد و باعث شود آینده پزشکی کشور در اختیار آن هایی که سرشان به تنشان می ارزد قرار گیرد هم نمی توان گفت که در باره سایر رشته ها نیز اوضاع به همین منوال است و فارغ التحصیلان تمامی رشته ها از بین کسانی که کارشان را خوب بلد خواهند بود برگزیده می شوند.

در این میان نکته جالب توجه این است که سازمان سنجش و کسانی که از طریق کنکور سراسری نان می خورند هم و غم و توجه خود را معطوف درصدهای بالا کرده و کمتر کسی نگران ورود افراد با درصدهای پایین به رشته هایی است که بالاخره قرار است گلی به گوشه ای از جمال کشور عزیزمان بزنند.

قطعا در باب تحصیلات آینده دانشگاهی باید نگران تمایل شدید داوطلبان به دکتر مهندس شدن باشیم، زیرا این امر ما را با خیل و انبوه دانشجویان سر خورده ای که در عوض درس خواندن با عشق و علاقه، رشته تحصیلی را به چشم آش کشک خاله که به هر حال به پایشان نوشته خواهد شد می بینند مواجه خواهد ساخت.

با این حال، خواستن یا نخواستن تنها مسئله نیست و این توانستن یا نتوانستن است که بی آنکه صدایش در آمده باشد بسیاری از مردم را از خدمات و تولیدات آن هایی که کارشان را بلد نیستند بهره مند نموده و به نحو احسن صدایشان را در آورده است.

به عبارت ساده و خودمانی، اگر سازمان سنجش موظف باشد هر ساله متوسط درصد نمرات دروس مختلف که به قبولی در یک رشته تخصیلی منجر می شود را اعلام نماید، شاید دلیل اینکه در بسیاری از کارها واقعا خوب نیستیم معلوم شده و فکر اینکه نحوه گزینش دانشجو باید تغییر کند به برخی مغزها و قلب ها راه یافته و از بعضی زبان ها بیرون بیاید.

دلنبشته های تابناک...
ما را در سایت دلنبشته های تابناک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6delnebeshtever15 بازدید : 136 تاريخ : پنجشنبه 13 تير 1398 ساعت: 13:08